Vertailen tässä postauksessa miten Varsinais-Suomen Pelastuslaitos, Rajavartiolaitos ja Suomen poliisi käyttävät Instagramia ja Twitteriä.

 

Varsinais-Suomen Pelastuslaitos

Olisin ottanut tähän mieluusti pelkästään pelastuslaitoksen, mutta ne olivat kaikki eritelty maakunnittain.

Instagram

Varsinais-Suomen Pelastuslaitoksella oli melkeinpä pelkästään päivityksiä erilaisista tapahtumista. Tämä on kyllä hyvä siinä mielessä, että kansalaisia valistetaan pelastustoimista ja tavoista. Itse seurasin Aurajoen rannassa viime viikonloppuna järjestettyä tapahtumaa, jossa muun muassa pelastettiin ihminen vedestä helikopterilla.

Heillä oli myös paljon kuvia pelastuslaitoksen kalustosta ja erilaisista harjoituksista mitä he ovat tehneet. 

Twitter

Twitterissä pelastuslaitos kertoi tviiteissään paljon yksityiskohtaisemmin eri tapahtumista mitä Instagramissa. He jakoivat uutisia ja tiedotteita esimerkiksi tulipaloista.

Sivulta löytyi myös ilmoituksia avoimista työpaikoista.

pelastuslaitos.jpg

 

Rajavartiolaitos

Instagram

Rajavartiolaitos julkaisee paljon kuvia harjoituksista ja työtehtävistä. Ihan arkisiakin työtehtäviä kuvataan ja näistä suurimmassa osassa esiintyy puinen rajakarhu, joka mielestäni piristää Instagram-feediä. 

Heidän Instagramin profiili oli muihin verrattuna kaikista rennoimmalla otteella toteutettu.

Twitter

Sivulla oli paljon uudelleentviittauksia liittyen rajavartiolaitoksen toimiin; esimerkiksi vartiolentolaivueen ja merivartioston tviittauksia. He jakavat paljon uutisia ja tiedotteita tällä hetkellä tapahtuvista tutkinnoista.

Muista poikkeavana julkaisuna löytyi heidän osallistuminen kirjahaasteeseen, vaikkakin luettavat kirjat liittyivat rajavartiostoon.

rajavartiolaito.jpg

 

Suomen poliisi

Instagram

Koska tämä Instagram-profiili kattaa koko Suomen, oli siellä vain vähän omia julkaisuja. Näitä olivat esimerkiksi ilmoitukset juhlapäivien valvonnasta, erilaiset kampanjat ja tapahtumat.

Feedi olikin täynnä repostauksia eri maakuntien poliisilaitoksista tai poliisiammattikorkeakoulun tapahtumista. Nämä sisälsivät paljon kuvia uusista poliisikoiratulokkaista, ratsupoliisien työtehtävistä ja muista työtehtävistä ympäri Suomea. Tämä olikin mielestäni hyvä, koska oli kiva katsella yhden tilin kautta koko Suomen poliisilaitosten tapahtumia, kuin se, että joutuisi seuraamaan kaikkia erikseen.

Repostaukset olivat kuvateksteiltään rennompia, mitä Suomen poliisin omat julkaisut.

Twitter

Julkaisut keskittyivät vahvasti tiedotteisiin eri valvonnoista liikenteessä ja juhlapäivinä. Sivulta löytyi myös vihjepyyntöjä etsityistä henkilöistä.

Suomen poliisilla oli paljon uudelleentviittauksia eri maakuntien poliisilaitosten tviiteistä, uutisista ja yksittäisten ihmisten tviiteistä jotka liittyivät poliisin toimintaan. 

Suomen poliisin Twitter-sivu oli melko yksitoikkoinen. 

poliisi.jpg

 

*********

 

Yhteenveto

Varsinais-Suomen Pelastuslaitos julkaisi pääosassa kuvia ja uutisia eri tapahtumista.

Rajavartiolaitoksen julkaisut varsinkin Instagramissa muistutti ennemmin ihan tavallisen kansalaisen julkaisuja, joka on mielestäni hyvä asia, kun puhutaan kuitenkin virassa toimivista henkilöistä. Twitter olikin sitten paljon rajoittuneempi.

Suomen poliisi julkaisi paljon eri maakuntien poliisilaitosten tapahtumia, joten tätä kautta oli helppo seurata koko Suomea.